• L i n u s J o h a n s s o n •

195. Bilder från Kroatien/Italien i sommars del 2

Posted in Europa, foto;dokumentärt, foto;människan, foto;miljö by Linus on oktober 21, 2013

Här kommer fortsättningen från förra posten. Då slutade vi i Rtina utanför Zadar, och vi fortsätter även där i från.

Dag två så tog vi bilen till Paklencia National Park och hajkade i några timmar uppför ravinen. Även den dagen så stod termometern på runt 34-35 grader plus. Den första biten var jobbigast, den var brantast och det fanns ingen växtlighet som skyddade mot solen. Men ju högre upp man kom desto svalare blev det och mer grönska att ta skydd i från solen.

Paklencia

Efter många timmar uppe i bergen så tog vi bilen tillbaka till Hotellet i Rtina. Vi körde på småvägarna hem för att undvika vägtullar. Efter en bit på vägen så körde vi över en bro som gick över ett stort sund. Och mitt ute på denna bro så såg vi att några hoppade bungee-jump. Så på nått jävla vis så slutade det med att jag stod där, 90 meter upp och slängde mig ut från Kroatiens hösta bungee-jump plats, Maslencia Bridge.

130802_kroatien_italien_0346

Maslencia Bridge

Det bar vidare norrut, och vi tog en avstickare inåt i landet upp till Plitvice sjöarna.

Efter att ha vandrat runt längst klippväggar, bland vattenfall och kristallklart vatten och så begav vi oss återigen ut på egen hand. Det var riktigt mäktiga skogar och vattendrag vi stötte på under de 3 timmarna vi vandrade.

Plitvice Lakes

Efter lite nattkörning och övernattning på något slags här-blir-folk-mördade-hotell (alltså känslan utav det, inte ordagrannt Mamma) samt ännu mer bilande längst kusten så nådde vi fram till det sista delmålet i Kroatien, Medulin. En mysig semesterort med resorts, barer längst gatorna, karuseller och långa vita stränder. Vi stannade där 3 nätter och vilade efter allt hurtigbullande. Vi åt en massa mat, badade, tog båtturer och så vidare.

En fyr ute i medelhavet, utanför Medulin. Kostade tydligen 18’000 Euro per natt att sova där. Den var även uppbokade 2 år framöver.

Den 6:e Augusti så tog vi oss upp längst kusten, körde igenom Slovenien (där vi handlade en läsk och en Snickers) och vidare in i Italien. Efter att ha fått böter på 60 Euro, överklagat och vunnit, alltså sluppit betalat 60 Euro så lämnade vi in bilen vid Venedigs flygplats och tog en båt till vårt hotell på Ön Lido. Lido ligger bara ett stenkast ifrån Venedig (15 min med båttaxi) och jag rekommenderar alla att ta in på hotell där istället för i själva Venedig. Vi kände själva att vi ledsnade på Venedig efter em dag, och fukten tillsammans med värmen gjorde det nästan olidligt att vara där. På lido var det jättemysigt, de hade en lång sandstrand, vattnet var runt 33 grader, gågatan var full med bra restauranger och man slapp turistfällor och den jobbiga fuktigheten. Dessutom fick man ett bra hotell till ett mycket bättre pris.

På stranden på Lido

Men Venedig i sig självt är ju väldigt vackert, och det gick att hitta mysiga ställen som inte var överbefolkade. Så jag avslutar detta med en massa fler bilder i den här photo bomb-posten. Tack!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: